Gjestebok

Så flott at du har gått inn på gjesteboken vår!
Her kan du skrive det du måtte ønske, men husk at det du skriver kan alle lese.

Vi er glad for å høre dine meninger og tanker om telefonen. Kanskje du har noen ideer og forslag til hva vi kan gjøre for å forbedre oss. Vi er glad for å få både ris og ros. Vi ansatte ved telefonen setter også stor pris på å få en hilsen fra deg. Om du har lyst kan du også sende en hilsen til andre brukere av telefonen. Vi er sikker på at de vil bli glad for det.

Vi ønsker gjerne å få en tilbakemelding på hjemmesiden. Er noe du savner der tar vi imot alle forslag med glede. Merk at upassende innlegg vil bli fjernet

NB Det er svært viktig at du ikke skriver ditt navn eller andres navn, telefonnummer eller adresse her på gjesteboka , da alle kan lese det du skriver.  

Mange hilsener fra alle oss ved Landsdekkende telefon


Skriv kommentar


  


71 kommentarer


 1. MichaelZek

  Cortez_6u@5p.bestdrones.store

  9.september 2019 kl. 18:47


 2. RebeccaBoutt

  Aliexpress – take your star…

  5.september 2019 kl. 19:30


 3. Johanne

  Hei
  Jeg savner at dere skiver mer om senvirkninger for de som har vært utsatt for incest. Jeg vil gjerne vite mer om det, om det bare er meg som opplever forskjellige ting, som jeg føler ikke er normalt eller om det er normalt, alt fra tanker til følelser og handlinger man tar i livet generelt. Ønsker det fantes et sted der jeg kan se at det ikke er bare meg som er sånn jeg er, at kanskje flere opplever det samme.

  11.august 2019 kl. 15:17


 4. Anna

  Bra side med mye informasjon. Den desidert beste lokale vær-siden jeg har sett!
  Sjekk: http://www.aktivoslo.no/fotograf-i-oslo/

  7.juni 2019 kl. 07:10


 5. TT

  Hei. Jeg kan ikke tenke meg hvordan det må føles å ha opplevd noe slikt. Jeg ønsker å si at dere er modige og er blitt hørt ved å skrive på denne siden eller å ha ringt og/eller fortalt noen om uretten som er blitt gjort dere. Det er helt avskyelig. De som ikke tenker det bør ta en telefon og melde seg. Jeg er glad for at dere skaper bevissthet om dette, enn så vondt det må være å skulle gjenhuske og fortelle om det. Det er ikke greit, og den/de dere informerer/kontakter vil støtte dere og forstå og ikke dømme. Det er overhodet ikke din feil, all skyld og alt ansvar ligger hos overgriperen. Jeg håper jeg kan få lov til å sende dere styrke og mot til å ta i bruk all hjelp blant støtteapparatene som finnes rundt dere slik at dere en dag vil få muligheten til å føle dere sterke og trygge igjen.

  19.mars 2019 kl. 09:38


 6. ...

  Når jeg ringer inn til dere så er jeg desperat etter å snakke og trenger noen som hører på meg. Jeg ringte her for litt siden en natt fordi jeg var fysisk dårlig og hadde flashback fra mine overgrep. Og når jeg ringer og noen svarer spørr de meg om jeg kan ringe tilbake senere.. Da blir jeg oppgitt altså.. For det å ringe dere å si noe om hvordan jeg har det er noe som sitter langt inne hos meg

  19.september 2018 kl. 20:44


 7. marit

  Hei J22
  Så fint at du hadde en god opplevelse på telefonen når du ringte. Om du klarer kan du kanskje ringe igjen slik at vi kan prøve å hjelpe deg hvor du kan henvende deg siden ditt senter har åpent når du er på jobb.
  Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte

  17.mai 2017 kl. 08:11


 8. J22

  Hei! Etter å ha prøvd flere ganger men feiget ut så klarte jeg endelig å ringe uten å legge på. Ville bare takke for den hyggelige damen jeg pratet med på telefonen i dag. Jeg var så nervøs at jeg fikk ikke med meg hva hun het! Men jeg roet meg overaskene fort ned. Hun var rolig, lyttet og var veldig god å prate med selv om det ikke var så lenge. Siden jeg er fra ett annet distrikt ble jeg anbefalt å kontakte noe som er nærmere slik at jeg kanskje kan møte opp på samtale ettervært. Syntes dette var ett godt forslag!! Men jeg syntes det var litt leit når jeg så åpnings og stengetider på det andre stedet. Dette blir veldig vanskelig når jeg jobber alle de 5 dagene det er åpent og alle klokkeslet det er åpent.tror ikke dette er noe jeg takler å gjøre når jeg er på jobb. er det noen som vet hva jeg kan Gjøre med dette ? Jeg vill også takke dere som er så modige å skriver om det som har skjedd med dere her. Her var det flere ting jeg kunne kjenne meg igjen i og det Gjør at jeg tørr å snakke om det og ta tak i det som er så vanskelig for meg.

  15.mai 2017 kl. 20:28


 9. A

  Blir det noen gang bedre? Hvordan føles det egentlig ut å være normal, og være hel? Hvordan føles det ut å ha en kropp som er knyttet til hodet som et helt menneske og ikke et menneske som er knust til det ugjenkjennelige?

  13.januar 2017 kl. 19:31


 10. Öystein Elias Brenne

  Det utrolige må komme mer frem en det gjör,
  ellers blir alt det samme for meg og andre ofre dessverre.
  Offer er et helvetes ord også… ikke så galt i forhold til egen stolthet og belyse dette,
  for det går heilt greit,
  men det er hvordan man mötes…. ja det man også opplever nye overgrep mest trolig statistisk sett
  om overgrep belyses og ofrene fremstår som ofre, men desto mer om det kun er et enkelt offer,
  da er man tros alt alltids aleine.

  25.april 2016 kl. 18:26


 11. Håkon

  Fin Nettside, takk for at dere gjør det!

  tannlegeifredrikstad.no

  4.april 2016 kl. 15:50


 12. marit

  Hei Sofie

  Takk for at du tar deg tid til å skrive dine tanker om det innlegget som stod på gjesteboken. Grunnen til at vi har latt den stå er nok for at vi ikke ønsker å være de som ikke tar i mot klager og bare sletter de, men jeg har nå fjernet innlegget. Og det at du ikke sa navnet ditt er ikke noe problem. Her kan du velge å være helt anonym om du ønsker det.

  Hilsen oss på senteret

  16.mars 2016 kl. 14:20


 13. Sofie

  Kanskje dere burde fjerne det forrige innlegget? Er ganske tydelig å lese at hun hadde tenkt å gjøre noe drastisk og dumt.. Ikke så greit at det står her liksom.. Kan og være skremmende for de som ikke har ringt inn før, å lese at de kan møte en som blir irritert og utålmodig. Kan jo si at jeg opplevde å bli møtt på en fin måte da jeg etter mye om og men turte å ringe inn, og ikke legge på når noen svarte ;) Det ble en fin og trygg samtale, godt å få tømt seg og å få litt støtte.

  Håper det går bra med deg som skreiv forrige innlegg, at du valgte en annen utvei. Du kaller deg søppel, men det er du ikke, du har en stor verdi, den personen som påførte deg det vonde er søppel!

  Takk til den damen jeg snakket med på tlf da jeg ringte, beklager at jeg løy om navnet mitt ;-)
  Til alle dere som sitter og ikke tørr å ringe; det er helt trygt, og snille mennesker som svarer.
  :-)

  15.mars 2016 kl. 12:04


 14. NN

  Kjenner godt igjen situasjonen i siste kommentar. Er selv oppi åra, har ikke fått jobbet med det som skjedde i barndommen. Fikk ikke lov å snakke om “hemmeligheten” min bror utsatte meg for. Det gikk bra i flere år, men etter at barna mine har flyttet ut , er det kommet sterkt frem igjen. Er mye deprimert, liten selvfølelse og er veldig sårbar.Har nå tenkt å søke hjelp å jobbe med meg selv. Det er aldri for sent.Oppfordrer også forrige gjest til å søke kontakt å få hjelp! Slik at du får bedre år fremover!

  8.april 2015 kl. 19:00


 15. Anonym

  Hei ser dette er gruppe hvor man kan skrive ned sin elendig het….jeg er 62 år gammel og har opplevd inncest og det har ødelagt hee mit helvetes liv—den lille jenta var bare 8år og broren min 15-16…Jeg ble siden den gang kalt dritjenta….Er så gammel nå så sitter vel egentlig bare å venter på den evige freden …..Tenker også på dem små som er igjennom dette helvete nesten daglig…Hvor er retferdigheten for oss ???? Selv om det er noen år siden???

  7.januar 2015 kl. 23:16


 16. Usikker

  Jeg har et dilemma jeg ikke vet hvordan jeg skal klare, jeg har blitt utsatt for overgrep noen ganger. Blitt solgt av kompisen min for dop, sånn at de kunne gjøre hva de ville med meg det døgnet
  Men en av overgriperne er også faren til barnet mitt, henne bor i fosterhjem nå. Men jeg lurer på hvordan jeg skal gjør dette, jeg vil jo at hun skal ha faren sin i livet sitt. Men samtidig så er han veldig ustabil, han virker veldig hyggelig og grei sånn som han var i starten, og da jeg møter han så endrer han helt oppførsel, og blir voldelig og tvinger meg til ting.. men jeg går på den vær gang, for jeg vil jo at han skal endre seg og bli en bra person for dattera si. Men samtidig så vil jeg ikke at han skal ha noe med henne og gjøre. Hva burde jeg gjøre?

  Hilsen veldig Usikker!

  27.mai 2014 kl. 15:44


 17. Skeptisk

  Jeg har et dilemma jeg ikke vet hvordan jeg skal klare, jeg har blitt utsatt for overgrep noen ganger. Blitt solgt av kompisen min for dop, sånn at de kunne gjøre hva de ville med meg det døgnet
  Men en av overgriperne er også faren til barnet mitt, henne bor i fosterhjem nå. Men jeg lurer på hvordan jeg skal gjør dette, jeg vil jo at hun skal ha faren sin i livet sitt. Men samtidig så er han veldig ustabil, han virker veldig hyggelig og grei sånn som han var i starten, og da jeg møter han så endrer han helt oppførsel, og blir voldelig og tvinger meg til ting.. men jeg går på den vær gang, for jeg vil jo at han skal endre seg og bli en bra person for dattera si. Men samtidig så vil jeg ikke at han skal ha noe med henne og gjøre. Hva burde jeg gjøre?

  Hilsen veldig Usikker!

  27.mai 2014 kl. 15:43


 18. Mary-Ann Oshaug

  Hei Berit.

  Trist å lese at du ikke har hatt noen god opplevelse av å ringe til landsdekkende telefon. Jeg ønsker veldig å høre hva du mener ikke fungerte bra når du ringte oss. Håper du kan skrive litt om det til min mailadresse: oshaug1@online.no.

  Håper å høre fra deg.

  mvh
  Mary-Ann Oshaug
  Daglig leder

  17.februar 2014 kl. 13:13


 19. berit

  Håper andre har en bedre opplevelse av landsdekkende telefon. Håper!!!! Selv sier jeg takk for meg ;) Fint! Ser jeg ikke funker :)

  17.februar 2014 kl. 03:05


 20. berit

  prøvde få forståelse….gikk ikke… forstår jeg ikke er den beste til å uttrykke meg…men…. gir opp nå….

  17.februar 2014 kl. 02:34


 21. viljelyst

  kjære “håpløst” ville bare si at du er ikke alene! Har samme erfaringer som deg. Bare lov meg: IKKE gi opp!! Ta gjerne kontakt. Vil gjerne hjelpe! Stå på, kjære deg! <3

  27.mai 2013 kl. 18:28


 22. @Q

  Det finnes mange former, for overgrep. Når man opplever seksuelle overgrep, så er tillits overgrep, fra dem, som jobber på senter, ekstra ILLE!

  22.mars 2013 kl. 00:50


 23. Anonym

  “Ring oss” og “Besøk oss” virker mye mer vanskelig enn muligheten for å kunne ha kontakt med noen f.eks. på e-post. På siden “Kontakt oss” er det mulig å sende en melding, men det står ingenting om at det er en funksjon på lik linje med 24/7 telefontjeneste. Det står heller ikke noe om taushetsplikt. Ingenting om hva man kan skrive. Ingenting om hvem som kommer til å lese det osv. Har en følelse av at det er flere enn meg som lar være å søke hjelp siden det blir oppfordret til ting som er vanskelig for folk som sitter ensom, uten venner og er redd for folk, og det blir ikke enklere med tanke på hva det blir forventet at man skal snakke om, enten til en fremmed person i telefon eller offentlig. Hadde nok tatt kontakt for åresvis siden om det var steder hvor man kan benytte seg av muligheten internet gir til anonym kommunikasjon. Prøvde nettop brukersiden.no men den var visst ute av drift… :(

  13.mars 2013 kl. 21:06


 24. Håpløst...

  Jeg er en jente på 30 år, og jeg holder meg fast så godt jeg kan.
  Å prøve og gå videre, men ikke klare det. Solen skinner i dag, det går mot vår..og som alltid på denne årstiden så får jeg ikke sove, jeg er bare lei meg og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.
  Skjønner vel egentlig ikke vitsen lenger, jeg har prøvd å “jobbe” meg gjennom dette – tre omganger hos psykolog. Og hva sitter jeg igjen med? Jo, jeg er en sterk jente, og ja jeg har masse ressurser og blabla bla….Men jeg er ikke bedre.
  Jeg er bare sint og lei meg…og jeg finner ikke noen grunn til å fortsette og kjempe mot dette her. Minner blir ikke visket bort, og jeg sårer de rundt meg hele tiden.
  Jeg har fullført studier, fått meg jobb, har utrolig gode, men få venner…men jeg orker egentlig ikke noe av det. Jobben tømmer meg for energi, jeg smiler falskt til de rundt meg…for fy så sterk jeg er!!
  Sterke meg er bare utenpå…sterkemeg stoppet ikke overgrepene. Sterke meg har ikke kuttetkontakten med overgriperen engang…og vet ikke hvordan jeg skal gjøre det. For sterke meg trenger moren sin, og klarer ikke ta valget alle eller ingen.

  Da er vel valget å gi opp….
  Hvis ikke noen som har vært igjennom dette selv, har gode råd? For jeg er ganske motløs, og ser ingen utvei.

  1.mars 2013 kl. 13:36


 25. meg

  Tenner et lys.

  21.februar 2013 kl. 23:06


 26. Johannes

  Har nettopp sett innsiden. Her i Norge er penger mer verdt enn barn. Er 41 ble misbrukt 12 år gammel. Jeg tok loven i egne hender senere i tenårene. Etter å se at det ikke har forandret seg, noe jeg trodde. For de pedofile har jeg sett har vært i bybildet helt fra 80 tallet til nå. Jeg kommer til å ta loven i egne hender igjen, konsekvensene for meg er et ødelagt liv, med valg jeg vet som gutt at jeg aldri ville gjort. Jeg var en kristen oppdratt gutt her i Oslo. Jeg gikk i speidern det året det skjedde, gikk i speiderne fra jeg var 5-6 år til 15. Jeg merket å ser nå i ettertid med tidligere behandling at jeg forandret meg fra en snill gutt, til å bli klassens versting, å senere en av Oslos største kriminelle Og Vært i det tøffeste/farligste miljøet i byen. Er ferdig med det nå, går på skole igjen, men etter å ha sett insider å fortsatt føler at i Norge så får en større
  Straff for å stjele penger av banken enn å voldta et barn. Så er er å har ikke politiet eller politikere noe stjerne hos meg. Jeg gjør det som jeg føler trengs…… Å hvorfor ber dere om å ikke skrive navn, når en må gjøre det for å poste kommentaren, det gjør at jeg mistenker dere og. Jeg har sett pedojævler i alle samfunnsgrupper å yrker, de fleste er faktisk politikere eller politiet,mer er de så og si beskyttet uten å utdype det, det skjønner dere selv hvor mye lettere det er å operere med en sånn makt i ryggen. Hva blir et barn da. Fy fan jeg kan ikke skrive mitt ekte navn fordi så mange vil skjønne med en gang hvem jeg er. Det er nettopp sånne sider som det her som blir hacka og brukt. Dere aner jo ikke omfanget av dette, dere kan jo ikke gjøre det. Mvh hevneren.

  5.februar 2013 kl. 21:45


 27. Ole

  Hej…

  4.oktober 2012 kl. 03:11


 28. Guro

  Kan man snakke med dere her om alt? For alt som står skrivi på sånne her nettsider er om vold og seksuelle overgrep. Egnhar ikkje dei problema. Mine problem er så mykje mindre men det er så vondt å bere alt aleine, eg hadde tenkt å ringe til eg såg nettsida og informasjonen der det ikkje var nemt nokon “små” probelm som ensomhet eller omsorgsvikt.

  29.september 2012 kl. 20:40


 29. marit

  Kjære Libby

  Jeg håper du kan ta en tlf til oss slik at vi kan hjelpe deg med alt du lurer på. Du treffer oss på 800 57000

  Hilsen Oss på Incestsentert I Vestfold

  27.september 2012 kl. 07:48


 30. marit

  Kjære motløs

  Så fint at du klarer å sette ord på hva du føler og jeg håper du kan ringe oss på tlf 800 57000 slik at vi kan ta en prat om dette.

  Hilsen Oss på Incestsentert I Vestfold

  27.september 2012 kl. 07:42


 31. utslitt å motløs

  Er det overgrep når man våkner om morgenen å oppdager at samboeren han fullført samleie med deg ??
  Vi bor ikke sammen lenger.
  Etter at han flyttet ut har den sosiale angsten meldt seg.
  Han har fortalt om overgrepene til sine/ våre venner.
  Jeg klare ikke snakke om dette. Jeg føler han har overtaket. Han fortelle jo sin historie.
  Jeg føler han har alles støtte å omsorg, å at jeg får ofte beskjed om å bare legge dette bak meg.
  Å ikke ødelegge han også.

  Jeg vet ikke om jeg har en sak, eller om jeg bare tåler lite.
  Nå har han byttet til min fastlege.
  så her står jeg… har ingen løsning på smerten, å tør ikke dele.

  Han sier jo, du har skyld i dette du også…
  å konflikter er min svakeste side.

  19.september 2012 kl. 15:22


 32. Libby.

  Jeg skammer meg sånn. Min nydelige datter ble utsatt for overgrep av min sønn – som jeg også var så stolt av. Hvordan kan dette ha skjedd under mitt tak, uten at jeg visste, uten at jeg så det?

  Hva gjør jeg nå? Hvordan kan jeg støtte henne? Hvordan kan jeg forholde meg til ham? Er han farlig for andre jenter i familien? For egne barn, eller søskenbarn?

  Hva gjør jeg nå?

  12.september 2012 kl. 06:38


 33. ...

  Det er så fantastisk att dere finnes å att dere er der dag og natt.
  Dere sjønner og viser forståelse på en helt annen måte enn hjelpeapparatet.
  Tusen takk til alle dere som jobber der.

  25.juli 2012 kl. 23:04


 34. Anonym

  “Hva skjer bak den lukkede dør”.

  En som er blitt misbrukt av en som en “har tiliit til”. Omgått med vedkommende ved mange anledninger anlene. Alt dtte foregår i det private. Ingen forstår hva som har skjedd mellom disse.
  Utenfra ser alt helt “familiert#. Ingen kan forstå at noe “galt# kan ha skjedd.
  For den eldste personen kan da ikke gjøre noe så “Galt”: Det vil si å misbruke denne jenta/gutten.
  Mange sier at det kan ikke være mulig. For den eldste personen er en godt likt person.
  Men hva vet “mannen i gata” om hva som skjer på ett soverom, hotellrom, i en bil eller en tur i skogen.
  Der skulle alle de som mente noe vært “en flue på veggen”…Da hadde alt skjulte kommet fram.
  For det er så mange som mener at dette kan ikke ha skjedd .Men vet de i det hele tatt hva som kan ha skjedd. Her burde egentlig “mannen i gata” si : Ingen kommentar.
  For dette er nesten det samme som en person som er sykmedlt. Hvis en går med gips eller går med krykker,så er det helt greit å være sykemedlt. For dette er synlig. Men det er mange andre ting som gjør en syk, men ikke synes. Da lurer mange på hva som er galt med han/henne.
  Slik blir det med den misbrukte. Vi sier ikke noe. Vanskelig å nå fram med det som har skjedd.
  Men vi sier ikke noe… Hvorfor?…. Det bare blir slik. En har jo hatt tillit/jojalitet til misbrukeren.
  Men hva gjør dettee med oss i ettertid… Det gjør så frykelig mye desdruktivt…. Mye syntes ikke….
  Vi sliter med å godta alt med vår egen kropp…. Vårt forhold til andre voksne som barn….
  Jeg vet alt om dette… For jeg har opplevd dette…. Er en godt voksen dame…

  Takker senteret for at det er mulig å ringe… For å ha samltaler……. For denne fine siden….

  29.mars 2012 kl. 18:13


 35. "Fortvilet mann"

  Inne i hodet mitt er det mange esker. Noen store og noen små. De har ulike farger og låser. Der er noen stooore tønner med sikkerhetslås – mørke i fargen. Der gjemmer eg det eg ikke kan snakke høyt om. De vonde luktene. De mørke bildene. Den ekle smaken. Smerten. Andres latter ved å være et underholdningsobjekt. Hjelpeløsheten. Tankene om å avslutte det hele. Jeg har lyst til å rope ut for hele verden den smerte som sprenger på. Samtidig våger jeg ikke si det til meg selv når jeg står forran speilet og ser meg i øynene. Frykten for å påføre andre det en selv er utsatt for.
  Heldigvis finnes det noen røde, gule og grønne bokser. De er ikke så store, og ikke er de så vanskelig å åpne heller. Der finner jeg de gode duftene. De lyse bildene. Den fine musikken. Barna mine og min kjære kone. Det er disse bildene som holder meg gående. Takk for at denne siden finnes. Har ikke vert modig nok til å lette på trykket før nå.

  8.februar 2012 kl. 18:35


 36. StoreLille

  takk for at dere har en sånn side. Jeg har gode mennesker som hjelper meg. Men jeg trengte å skrive noe et sånt sted i dag likevel. Sitter på jobben, men klarer ikke å jobbe. Det vonde som jeg har opplevd fyller meg med så mye sorg og sinne – det er bare det at jeg ikke får tak i det… Men jeg vet at det gode livet finnes nå. Så jeg skal vel få tak i disse vonde følelsene også etterhvert. Så de ikke tar så stor plass.

  Takk for alt dere gjør!

  Og til alle dere som lever midt i helvete akkurat nå: det finnes et godt liv. Også for dere. Jeg har levd i helvete lenge. Men jeg klarte å overleve. Nå lever jeg. Det er mulig. Ikke gi opp. Finn de gode menneskene.

  22.november 2011 kl. 12:33


 37. Elise

  hvorfor meg? hvorfor må jeg bli behandlet sånn?

  2.november 2011 kl. 16:28


 38. maria

  Skulle ønske jeg klarte prate med dere….men jeg er så redd for hva dere vil tro om meg…Jeg er vel selve definisjonen på det som kalles håpløs og idiot. Jeg med mine opplevelser….Jeg!..hvem er vel jeg som har rett til noe som helst?!…Det er vondt når jeg ser her at det finnes et tilbud, og at det finnes hjelp, men når jeg samtidig vet at det.. det er ikke for meg…
  Jeg klarer ikke…jeg kan ikke..jeg…jeg er håpløs…utenfor rekkevidde….mitt liv er allerede ødelagt..så hvorfor bruke ressurser som andre kan ha bedre nytte av?…
  Vanskelig…og vondt!….

  6.mai 2011 kl. 13:16


 39. Anonym mann

  Takk for hjelpen jeg har fått på denne telefonen. Selv om jeg til tider har vært pågående og ustabil i mine samtaler så vil jeg takke dere for livet mitt. Uten deres støtte og hjelp hadde jeg ikke vært her i dag.

  29.april 2011 kl. 10:46


 40. Charlotte

  Hei
  Jeg har lest årsrapporten som dere har lagt ut. Meget bra lesning. Veldig fint at dere har så mange viktige detaljer rundt så mange viktige områder.

  Har sittet og studert de forskjellige detaljene og jeg vil si at jeg er meget imponert over den viktige kartleggingen dere gjør i forhold til deres daglige arbeid.

  Dette arbeidet er unikt i forhold til å kartlegge en daglig drift.

  Meget bra.

  Med vennlig hilsen
  Charlotte Hertvig
  Spes.psykolog

  19.april 2011 kl. 01:06


 41. Mor til jente 6 år

  Jeg er sint og skuffet. Min datter har fortalt meg om overgrep hun har opplevd av en onkel, min bror og jeg anmeldte dette. Jeg er hundre prosent sikker på at dette er sant da han også har misbrukt meg i hele barndommen. Han er 10 år eldre enn meg.

  Etter div avhør både av min datter og meg så har politiet henlagt saken. De har henlagt saken og jeg er sjokkert. Jeg er vanntro. Det går da ikke ann å bare henlegge denne saken.

  Jeg er dypt skuffet over rettsvesenet.

  13.april 2011 kl. 06:58


 42. Kvinne

  Tusen takk for all hjelp dere har gitt meg på telefonen. Uten dere hadde det vært meget vanskelig. Dere er unike

  4.april 2011 kl. 23:13


 43. anonym

  Tenner et lys i minne om Solvei.

  22.februar 2011 kl. 10:10


 44. annonym

  hei kristina det var koseligt å snakke med deg men det er litt vaskeligt men eg vil at dere skal stille spørsmål kansje eg klare å svare på det då etter hvert

  12.februar 2011 kl. 21:16


 45. victoria

  hei marit.
  Det var veldig godt og prate med deg.

  12.februar 2011 kl. 02:05


 46. Vilde

  Hei. Det var fint at dere stakk innom skolen våres og fortallte oss om dette!
  Dere er flinke,alle sammen!
  -Vilde

  27.januar 2011 kl. 19:08


 47. Amanda...

  Hei!
  Jeg ringte inn her i går … kveld!
  det er meg som aldri tørr si noe .. før dere snakker også visker jeg… får jeg er så redd foreldrene mine skal høre meg..
  også er det meg som …. har blitt voldtatt av storebroren mi … først og fremt vil jeg at dere bare skal stille spørsmål …. mange av dem klarer jeg ikke svare på … får det er så flaut :( noen av dem tørr jeg ikke svare på ..

  også vil jeg til undersøkelse… siden jeg har vondt !! :( ((
  men jeg vet ikke hvorfor men ….?? jeg tørr liksom ikke :( (
  trur jeg skal ringe igjen …. i kveld …. er veldig redd..

  22.november 2010 kl. 12:49


 48. Til Marthe

  Så flott!!!!!

  7.november 2010 kl. 13:00


 49. Marthe

  Hei. Jeg har sendt mail og fått hjelp. Har det bedre nå. Mye bedre

  3.november 2010 kl. 20:14


 50. Til Marthe

  Du KAN ringe og jeg HÅPER du har gjort det!
  Du kan ikke ha det slik, ingen skal ha det slik

  2.november 2010 kl. 12:44


 51. Marthe

  Hei jeg har det så vanskelig. Kan jeg bare ringe dere for jeg opplever overgrep av min onkel ofte. Han er nesten alltid her når mine foreldre er borte. Jeg vet ikke hvordan jeg skal komme vekk fra han. Mine foreldre synes det er så bra at han kommer og holder meg med selskap når de er borte. Hjelp meg jeg vet ikke ikke hvordan jeg skal komme meg vekk fra dette

  18.oktober 2010 kl. 00:11


 52. Marthe

  Hei jeg har det så vanskelig. Kan jeg bare ringe dere for jeg opplever overgrep av min onkel ofte. Han er nesten alltid her når mine foreldre er borte. Jeg vet ikke hvordan jeg skal komme vekk fra han. Mine foreldre synes det er så bra at han kommer og holder meg med selskap når de er borte. Hjelp meg

  18.oktober 2010 kl. 00:10


 53. Annette

  lenge sia eg har vært innom her på denne sia. men wow kor flotte den har blitt. Knallbra jobba!!! Med hilsen fra Møre og Romsdal :)

  12.oktober 2010 kl. 15:42


 54. hilde kristin

  Hei!
  Nettstedet faenheller.no arbeider med å sette søkelyset på incest og seksuelle overgrep. Vi holder foredrag, bl.a. i samarbeid med Betania Malvik sin Traumeavdeling for seksuelt misbrukte både til studenter og fagfolk. I tillegg står vi på stands på festivaler o.l. hvor vi snakker med folk og selger våre flotte produkter.
  Alle vi i faenheller arbeider på frivillig basis, med drivkraften at vi gjennom vår åpenhet rundt bl.a.vår egen historie er med og bekjemper seksuelle overgrep.

  Nettstedet har et forum hvor du kan gå inn og lese hva andre skriver omkring dette temaet, og du kan gå inn og skrive selv. Da får du ganske sikkert svar fra andre brukere av forumet på det du har skrevet – det er et ganske aktivt forum som har vært til hjelp for mange overgrepsutsatte nå i flere år.
  Velkommen!

  http://www.faenheller.no

  1.oktober 2010 kl. 09:10


 55. Til Fortvilet

  Hei
  For en vanskelig situasjon du er i. Jeg vil råde deg til å kontakta senteret og få en samtaletime der. Håper du får dette til, både for deg selv og din datter, og ikke minst ditt barenebarn.
  Lykke til

  18.september 2010 kl. 17:07


 56. Savner deg

  Fine sangen:

  youtube.c om/watch?v=xLBQSgphISc

  Engel i natta
  (Composer Chand Torsvik – Lyricist Chand Torsvik)

  Æ tenne et lys i natta
  Det lyse for dæ
  Du ska vite at æ bryr mæ om dæ
  Å tenke på dæ

  Æ veit du kjempe for hver dag som går
  Og tida vil vise dæ veien
  Og at livet til tider kan være vanskelig og forstå
  Så itj mist motet, du e itj alein

  Ref:
  For over alle stjernan svever engla
  Dem passe på dæ no i natt
  Gir dæ styrke og ro i livet
  Dem beskytte dæ, er din stjerneskatt
  Og æ tenne et lys no i natt

  Lyset det brenner i natta
  Vet du fortjene no’ bedre
  Men spørsmålan bli bare flere
  Skulle ønske at du no var her

  Sommer eller vinter, sol eller regn
  Æ vil alltid savne dæ her
  Og glede og sorg det går som hand i hand
  Men æ veit at du no har det ber

  17.september 2010 kl. 23:27


 57. Fortvilet

  Jeg er en mamma som så gjerne skulle ha hjulpet min voksne datter til å ville snakke om det som er vondt. Det går bra i lange tider, være opptatt av andre ting, prøve å glemme, skyve under teppet. For noen år siden kom det frem at hennes far hadde misbrukt henne, men hun sa hun ikke ville snakke om det. Jeg ville ikke presse på, og det er jo hun som bestemmer, hun er nå voksen med eget barn. Men hun makter ikke å spise, sove eller gå på jobb, og jeg skulle så gjerne vite hva jeg kan gjøre!!! Hvem kan gi meg tips og råd for hvordan jeg skal kunne ta det opp med henne? Jeg trenger noen å snakke med!

  13.september 2010 kl. 18:56


 58. kvinne fra Oslo

  Takk for en flott samtale i dag med deg leder av telefonen. Jeg fikk avklart mye og det gjorde meg godt å få snakke med deg

  8.september 2010 kl. 23:40


 59. Linda

  Hei jente utsatt av mann på nett!

  Vondt å høre hva du har blitt utsatt for. Men veldig godt å høre at du får hjelp. Det fortjener du! Ser du etterlyser å ha noen på “ditt nivå” å snakke med. Det er godt å snakke med andre som har vært utsatt for det samme som seg selv. En føler seg ikke så alene! Nå er det like før Incestsenteret i Vestfold åpner en brukerside styrt av brukere. På denne siden vil du kunne møte andre brukere og det vil blant annet være en chatfunksjon slik du etterlyser :) Så det er rett rundt hjørnet, mer informasjon vil komme på senterets hjemmeside!

  Gode tanker til deg!

  8.september 2010 kl. 13:19


 60. jente utsatt av mann på nett

  Voldtekt knekke meg sykisk.
  Eg skylder på meg selv hele tiden.
  Å sitte sjå poletiet i mange timer en del dager er reine mentale torturen.
  Takk for dere hjelper oss som har hatt denne opplevelsen. På forskjellige måter.
  Det er godt og ha ein nettside å lese på, men er det en chat her?
  Eg vil gjerne ha nokon å snakke med. nokon i mitt samme nivå :)

  26.august 2010 kl. 19:25


 61. kvinne

  Hva skal jeg gjøre

  22.august 2010 kl. 00:10


 62. Kvinne som er utsatt

  Jeg ble så glad når jeg tilfeldig fant denne siden. Jeg har slitt i mange år men senvirkninger etter overgrep fra min far, Vet ikke om jeg skal kalle han min far for han har ikke fungert som en far. tusen tak for at dere finnes. Jeg vil søke hjelp hos dere når jeg er klar for det

  21.august 2010 kl. 23:46


 63. Janne

  Jeg er ei jente på 16 år som ønsker at dere kan hjelpe meg. Jeg bor i et hjem sammen med en som ikke er noe bra. Min mamma er død og jeg har det forferdelig. Jeg vil ikke skrive mer her. Jeg orker ikke mer. Hver så snill å hjelp meg.

  17.august 2010 kl. 01:09


 64. Helen

  Det er godt at det er folk ute i verden som prøver å hjelpe. Men n¨r rettsysteme svikter, hva gjør en da?

  Pårørende, Mamma

  7.august 2010 kl. 09:53


 65. Håvard

  Hei jeg er sosionom i Oslo. Jeg synes dere har en informativ og veldig bra hjemmeside. Jeg skal informere alle avdelingene her om dere slik at vi kan henvise utsatte til dere. >Ha en flott sommer og godt at dere finnes for de som trenger dere

  24.juli 2010 kl. 01:32


 66. Hedda

  Jeg er redd. Jeg har det slik som det står om på sidene her. Jeg skal prøve å ringe dere

  16.juli 2010 kl. 23:41


 67. Tine

  Gratulere med ny hjemmeside. Kjempe bra

  16.juli 2010 kl. 01:47


 68. Tom

  Gratulere med flott ny hjemmeside. Har sett gjennom sidene og de er veldig informative. Stå på videre alle dere som jobber dag og natt gjennom hele året. Tusen takk for all hjelp jeg har fått.

  15.juli 2010 kl. 23:33


 69. jente

  Hei jeg har ringt dere mange ganger men jeg har ikke klart å snakke enda. ikke vær sint for at jeg har lagt på røret hver gang jeg har ringt men jeg klarte ikke å snakke. Jeg skal klare det snart. Jeg har det vondt og trenger hjelp. Jeg vil ikke bo hjemme mer for det skjer noe vondt her som jeg ikke klarer å si hva er. Jeg ringer dere hver dag og en gang snart skal jeg klare å si noe slik at dere kan hjelpe meg for jeg har det så vondt.

  15.juli 2010 kl. 22:35


 70. Maria

  Gratulerer med ny hjemmeside :-)
  Og takk for at dere fins! Og for at dere gir så god hjelp og så mange tilbud til dem som trenger det!
  Min drøm er at samfunnet tar oss så på alvor at alle sentre i landet etter hvert vil få ressurser nok, kapasitet og mulighet til å hjelpe alle som trenger det, på den måten de har behov for!

  15.juli 2010 kl. 22:04


 71. Stine

  Takk for at dere er de dere er, for at dere støtter og hjelper – og er der for oss.
  Takk, takk, takk!

  14.juli 2010 kl. 21:50